Ben je net lekker bezig, duikt de opdrachtgever…

Midden in het proces is de opdrachtgever zoek. Niet meer te bereiken. Wat nu?

Superleuke samenwerking. Yes, we gaan er samen voor! Productie opgestart, alles in de startblokken. Nog even wachten op het formele akkoord of éen stukje ontbrekende informatie.

De interne of externe opdrachtgever reageert opeens niet meer. Appt niet terug, belt niet, mailt niet, niks niet. Helemaal van de radar. Het duikboot-effect.

Dit geeft een naar gevoel. Zo vervelend zelfs dat ik me niet kan herinneren dat ik het ooit meemaakte. Vermoedelijk geblokt, omdat het te erg was. We’ve all been there. 

Het komt erop neer dat jij 24/7 bezig bent met iemand, die totaal niet met jou bezig is (…)

We gaan er hier van uit dat er een goede reden is voor het uitblijven van contact. Anders komen we meteen in het hoofdstuk “Einde zakelijke relatie; wat is daarvan de upside?”

Ik denk altijd ‘een piepklein appje kan toch wel gestuurd worden’ toch?@@#$??!! Soms dus niet. Soit.  Hoe rijden we dit karretje uit de stront? Door het uitblijven van reactie ontstaat ook lelijk oponthoud.

Maak het niet persoonlijk. Ja, dat zeg ik niet heel vaak, maar het komt nu echt van pas. Denk van je af. Zonder gevoel, zonder je af te vragen waarom. Karma pakt dat gedeelte op in deze situatie. 

Hardcore tactisch. Is het objectief bepaald noodzakelijk dat er nu een reactie komt? Of is dat alleen in je hoofd? Het staat in de planning, sure. Wat zijn de consequenties van de duikvakantie? Zijn die gecommuniceerd? Zwart op wit? Appjes met clowns-emoji’s tellen niet.

Heeft een collega wel contact met De Duiker? De leuke slimme strateeg, met wie het zo heerlijk vrijblijvend filosoferen is? Speel het dan via die band.

Uiteindelijk zou de situatie zich zo vast kunnen draaien, dat je De Mail moet sturen. Iets waarop De Duiker zeker zal reageren. Zet dat in de subjectline. Misschien in kapitalen. Het mag een beetje suggestief, ter compensatie van de gederfde nachtrust.  “ZORG OVER HAALBAARHEID LIVEGANG Q4/KERSTCAMPAGNE”, “CONCURRENT X LANCEERT SOORTGELIJK PRODUCT MAAND EERDER, IS DAT BIJ JULLIE BEKEND?” 

Flatsh! De duikers schieten als ondergehouden voetballen uit het water omhoog. Zorg dat je met je schepnet klaar staat. 

Elke week deel ik in dit blog een inzicht in bureau-klant relaties. En andersom.
Wil je nog meer inzicht? Check mijn Assortiment hieronder voor workshops, trainingen en hulp op de vloer

Delen mag, maar wel met bronvermelding