Goede voorbereiding is een soort van manifesteren…

Het is momenteel weer ‘in’ om wat je graag wilt te ‘manifesteren’. Ik zeg daar niks negatiefs over, want als het helpt, helpt het. Qua werkdingen speel ik liever op safe en ga uit van het motto: manifesteer en werk. Hele goede voorbereiding om maar ’s wat te noemen, is een vorm van manifesteren in zichzelf.

Voorbeeld!

Een tijdje terug. Klanten brengen nog al hun business bij één bureau onder. De bestaande prijslijst wordt opnieuw onderhandeld. Het gaat om meloenen. Ik bereid de onderhandeling voor. Excels met berekeningen, handige vondsten. Extra tabbladen met kattenluikjes hier en daar. Ook op alles wat nooit aan de orde zal komen, is een antwoord uitgewerkt. Aan ons zal het niet liggen.

Het voorstel wordt gemaild en daarna mondeling toegelicht. 

Het blijkt dat ik geacht word naar de mondelinge toelichting te gaan. Met onze Financieel Directeur International World Wide. Ik ken hem enkel als belangrijk persoon, die in de verte voorbijloopt. Het is mijn eerste keer prijslijst-opnieuw-onderhandelen. Van binnen gier ik van de zenuwen. Mijn kleren hangen al een week klaar. De pantalon met horizontale streep, die niet te krap moet zitten. Ik eet een week spons.

We lopen de grote glazen lobby binnen. Hoofd Procurement van De Corporate Klant loodst ons in een kamertje. Geen koffie. Het voorstel ligt uitgeprint op tafel. Het staat vol aantekeningen. Me daar niks van aantrekkend kijk ik blijmoedig om me heen. Zoals ik thuis uren heb geoefend. Hij kijkt mij aan, terwijl hij zijn handtekening zet. Ja, op alles wat ik vraag heb jij toch zeker een antwoord. Hij geeft ons een hand en loopt het kamertje uit. 

In de recordtijd van 7,56 minuten staan we weer buiten. Heb ik hier nou mijn leuke broek voor aangetrokken?! 

Ja, zegt onze Financieel Directeur International World Wide. Dat is wat goede voorbereiding doet. Dan komt het naar je toe.

Elke week deel ik in dit blog een inzicht in bureau-klant relaties. En andersom.
Wil je nog meer inzicht? Check mijn Assortiment hieronder voor workshops, trainingen en hulp op de vloer

Delen mag, maar wel met bronvermelding