Inzicht is alles

Ik ben dol op inzicht. Het betekent dat je iets snapt, doorhebt hoe iets in elkaar zit. Ik zag net ook een definitie: ‘inzicht is het vermogen van een mens of dier in een onbekende situatie de oplossing van een probleem te vinden, door vroeger opgedane ervaringen te combineren.’ 

Op socials zie ik levensfilosofieën geminimaliseerd tot bulletpoints. Doe dit en dat en je leven is fabulous. Raket-emoji erbij en gaan. 
Ook voor contouring werkt het super.

Het lijken oplossingen, maar het zijn geen inzichten.
Is klantmanagement ook met simpele bulletpoints te benaderen vroeg ik me af?

Klantmanagement… not so much. Er zijn heus wel trucjes, maar je komt er niet zo ver mee. Bij de ene klant werkt iets goed, bij een andere klant juist niet. Bij klant drie is het weer anders.
Je bent net een kameleon. Telkens pas je je strategie aan, zonder je eigenheid te verliezen. 
Elke nieuwe ervaring levert nieuwe inzichten op. Dat is groei.

De ontwikkeling blijft doorgaan. Heb je net het menselijke aspect in de vingers, ontstaan er weer nieuwe technologieën en producten. Die neem je ook weer mee in je inzichtontwikkeling. 

Waar doe je inzichten zoal op?

Op plekken waar je ze niet verwacht. Tussen neus en lippen door zitten er veel. Tussen de regels. ‘Wat niet wordt uitgesproken’ blijkt vaak een pakhuis van inzichten. Maar ook internet, je eigen hoofd, verhalen van anderen; inzicht is overal, als je het wilt zien.

Ik heb zelf in de loop van de tijd aardig wat inzichten opgedaan. En ik vind het leuk ze te delen. Vandaar ook mijn blogposts. Ze gaan over bureau-klantrelaties. En andersom.

Elke week deel ik in dit blog een inzicht in bureau-klant relaties. En andersom.
Wil je nog meer inzicht? Check mijn Assortiment hieronder voor workshops, trainingen en hulp op de vloer

Delen mag, maar wel met bronvermelding